Gode råd mod sommerens mange insekter

Vi vil gerne have vores heste og ponyer til at nyde sommeren på marken, men nogle gange bliver idyllen ødelagt af generende insekter. Men det er der råd for - Læs med her!

Endelig blev det juni, årets første sommermåned. Mange af os til gerne benytte sommeren til nogle gode rideture i det blå og til at have vores ponyer og heste til at gå ude det meste af døgnet. Desværre gør insekter det ofte uudholdeligt for vores kære dyr at opholde sig ude. Vi giver her nogle gode råd til hvordan din pony/hest undgår at blive generet for meget af insekter

1. Hvidløg

Hvidløg udskiller en luft som insekter bryder sig om. Derfor kan det være en god idè at give ponyen et par fed hvidløg i foderet sommeren over for at jage insekterne væk. Hvis din pony ikke bryder sig om rå hvidløg eller hvis du selv synes det er for besværligt, kan man købe hvidløgsgranulat til at komme i foderet, ved de fleste foderstofbutikker.

2. Insektspray

Der findes et hav af forskellige typer insektspray på markedet, der lover at jage insekterne på flugt. Og de er helt sikkert ikke lige effektive alle sammen. Men det kan være en god idè at anskaffe sig en insektspray til rideturen og de perioder hvor der er flest insekter. Hvis du ikke vil bruge en masse penge på insektspray, kan du vælge at lave din egen. Se artiklen “Lav din egen insektspray”.

3. Opstil hestebremsefælder

Du kan også vælge at opstille nogle fælder som bremserne kan tiltrækkes af istedet for at blive tiltrukket af din pony. Dette er dog også en af de lidt dyrere løsninger. Du kan se sådan en fælde i linket nedenfor:Man kan også give sig i fast med at lave sin egen fælde, hvis man er lidt fingersnild – eller måske har et par fingersnilde forældre. Se med nedenfor:

4. Insektdækken og maske

Er din pony plaget af insekter er det også en mulighed at give den et insektdækken og en maske på, der giver hesten ro for insekter i de områder som dækkenet beskytter. De fås både med og uden hals. og til foldbrug og ridebrug. Man kan desuden få nogle, der indeholder stoffet vamoose, der har en afskrækkende effekt. Disse fås fra blandt andet horseware.

5. Sæt ponyen på stald

Har man mulighed for det kan det også være en idé at sætte ponyen på stald i de timer på dagen, hvor det er værst med insekter. Måske det kan være en idé at lade ponyen være inde midt på dagen og ude om aftenen/natten.